Pastovaný med

- špecifickým postupom vymiešaný kvetový med, tým získava trvácnu krémovitú konzistenciu, je vhodný na natieranie na chlieb - netečie,

- charakteristickou vlastnosťou väčšiny našich kvetových medov je rýchla kryštalizácia, spôsobená prevahou jednoduchého cukru – glukózy. Ak sa počas kryštalizácie med pomaly premiešava, vzniknú v ňom iba jemné kryštáliky, ktoré uchovávajú pastovitú /krémovitú/ konzistenciu medu. Hodvábne krémovitá konzistencia a svetlá farba medu vzniká pri procese pastovania,

- pastový med je ideálnou pomazánkou na pečivo, pretože nesteká a pritom ostáva vždy mäkký a vláčny. Obsahuje jemnú arómu z nektáru širokého spektra kvitnúcich rastlín. Je to základ vysokej kvality našich medov,

- pastový med je prírodný kvetový med, v ktorom zostávajú neporušené všetky biologicky aktívne látky ako sú enzýmy, vitamíny a minerálne látky,

- pastový med nestráca pastovaním nič na svojej kvalite, nesteká a zostáva dlho vláčny - pri skladovaní v chlade a tme si nechá všetky biologicky aktívne látky.

pastovaný med